Agrupament Escolta Torxa

Agrupament Escolta Torxa

Arxiu del curs 2007-2008 (tornar inici)

L’Agrupament Escolta Torxa està de campaments

juliol 7th, 2008

Des del set fins al vint de juliol l’agrupament escolta torxa com cada any, realitzem els campaments als Pirineus. Aquest any el campament està instal·lat als voltants del poble de La Mola d’Amunt, prop de la Pobla de Segur, a la comarca del  Pallars Jussà.

Els llops-daines i ràngers-guies, que tenen entre 10 i 14 anys, s’hi estan dues setmanes, i els castors i llúdrigues (de 8 a 10 anys), una setmana. En total sumen un centenar d’escoltes i una quinzena de monitors disposats a passar-nos-ho d’allò més bé.Des del campament es pot gaudir de les magnífiques vistes que els envolten, les muntanyes i els boscos, així com poder estar dues setmanes lluny de l’estrès de la ciutat i gaudint de la natura. A més, les pluges de l’abril i maig han deixat un paisatge verd molt agradable a la vista.Dins el campament hi tenim diferents instal·lacions per fer més fàcil la vida a la muntanya, com un gran menjador cobert per si plou algun dia, una vintena de tendes, una cuina completament equipada, i uns sanitaris per evitar embrutar la natura que els envolta. Durant els dies que duren els campaments els escoltes realitzen activitats com ara rutes de dos i tres dies pels paratges del voltant acampant o fent bivac.

Dels diversos jocs que fem n’hi ha dos de ben singulars. Un és el ja famós joc de les 24h, que com indica el seu nom, la durada és de tot un dia, i el dia “guarro” on l’objectiu és acabar el més brut possible tot divertint-se i passant-s’ho bé amb els companys i els monitors.Durant les dues setmanes hi ha lloc pels cants i les reflexions, per fer també dels campaments una activitat dinàmica i educadora.

Com marca la metodologia escolta, és durant els campaments on es fan els consells a cada nen i se’ls entrega el diploma del pas de branca o les diferents insígnies que demostren l’aprenentatge i la conscienciació individual i col·lectiva de cada grup.

Dinar de celebració del 35è aniversari de l’Agrupament Escolta Torxa

maig 12th, 2008

35 ANYS DE VIDA, 35 ANYS DE LLUM

El passat diumenge dia 11 de maig, tingué lloc al poliesportiu del col·legi dels germans Maristes d’Igualada el dinar de celebració dels 35 anys de la creació de l’Agrupament Escolta Torxa. Al dinar hi van assistir els diferents escoltes que formen les actuals branques de l’agrupament, pares i familiars, monitors i ex-monitors i molta de la gent que ha format part de la història viva del cau. En total 170 persones que van poder celebrar aquest aniversari tot gaudint d’un dia en el que el temps va fer una mica de treva respecte a les pluges que havien caigut els dies abans.

La festa va començar amb la benvinguda per part d’en Xavier Parés i Roger Casas,  coordinadors de l’agrupament, els quals van mostrar en una presentació les etapes més importats d’aquests 35 anys. Seguidament es va llegir una carta del germà Valerià Simón, on destacava, entre altres coses,  la importància de l’agrupament dins de la ciutat i els valors que s’hi transmeten. Unes paraules del director de l’escola, el germà Manel Martín, van servir per tancar els parlaments i passar al dinar.

El pavelló estava decorat amb un ambient festiu que convidava a celebrar aquests 35 anys. També hi eren presents les dues figues que de moment formen la imatgeria del cau;  el capgròs “pica-piqueta” i el gegant Torxot confeccionats pels pioners i ròvers que han passat per l’agrupament.

Va arribar l’hora del brindis i amb les paraules “visca l’A.E. Torxa, visca Catalunya i sempre a punt!” Les 170 persones que van assistir-hi van aixecar les copes i van brindar perquè aquesta entitat tant arrelada a la nostra ciutat i comarca continuï sent un referent dins de l’escoltisme local. Seguidament el grup Projecte Musical va oferir un concert per amenitzar la sobretaula i va tancar la festa el grup de percussió Mal de Cap, format la majoria per ex-monitors i membres de l’agrupament escolta.

Aquest dinar i l’excursió al cim del St. Jeroni el passat dia 20 d’abril han estat els dos actes de celebració d’aquests 35 anys. Resta doncs, donar les gràcies a tota la gent que ho ha fet possible, a la comissió de pares, a les 85 famílies de l’agrupament, als escoltes, ex-monitors, socis col·laboradors, a la comunitat Marista, a l’ajuntament d’Igualada i molt especialment als 18 monitors, que amb una mitjana d’edat que amb prou feines supera els 20 anys, són capaços de conduir una entitat que cada any augmenta els seus membres i es reafirma en els seus valors.

Actes de Celebració del 35è aniversari de l’A.E. Torxa

abril 2nd, 2008

Enguany l’Agrupament Escolta Torxa Celebra el seu 35è aniversari i volem celebrar-ho amb tots els escoltes, monitors, pares, avis, ex-escoltes, ex-monitors, col·laboradors, amics i tota la gent i entitats que d’alguna manera o altra a ajudat a tirar endavant aquesta entitat durant els seus 35 anys de vida. Us convidem doncs, a participar dels actes que tenim preparats.

Com a agrupament escolta que som, farem una excursió el dia 20 d’abril al cim del Sant Jeroni de Montserrat, un cim fàcil de fer per a totes les edats i que representa els valors de l’agrupament. Ens trobarem a les 9 del matí a la plaça del monestir per desprès tots junts anar enfilant muntanya amunt. Desprès de fer cim farem un petit acte a l’esplanada de l’ermita de St. Jeroni i llegirem un manifest per commemorar els primers 35 anys de l’agrupament.

Un altre acte que realitzarem serà un dinar familiar al poliesportiu del col·legi maristes Igualada el dia 11 de maig on tots junts ens començarem a trobar a partir de les 12 del migdia per fer activitats conjuntament amb els pares i mares i fills i filles de l’agrupament, així com també tots els que us hi vulgueu acostar i gaudir d’un dia de festa. A les 2 ens entaularem a dinar i desprès hi haurà una mica de sobretaula amb música i ambient fins a les 7 que farem el fi de festa.

El dinar estarà ple de sorpreses i si voleu passar un dia recordant vells temps de quan éreu escoltes, monitors, etc…no hi podeu faltar!

Per a més informació sobre el dinar, podeu visitar la nostra pàgina web, www.aetorxa.com o si us voleu posar en contacte amb nosaltres teniu a la vostra disposició el següent correu electrònic: 35anys@aetorxa.com.

No hi podeu faltar!!

El Torxa participa al Saló de la Infància d’Igualada

gener 4th, 2008

Aquest any, com ja es habitual, l’Agrupament Escolta Torxa ha estat present en el XXIVè Saló de la Infància d’Igualada, que es va realitzar del 27 de desembre del 2007 al 4 de gener del 2008 a l’edifici de Cal Carner d’Igualada.

L’Agrupament Escolta Torxa oferia 3 tallers diferents a la canalla d’Igualada, adaptats per a totes les edats i tots els gustos, així les nenes i els nens podien escollir entre fer el joc de la Bola Ding-Dong, fer Boles Malabars o el joc africà de l’Awalé, del qual es realitzaven 2 torneigs diaris en els que els nens i nenes podien compartir una estona de joc amb altres visitants del Saló, amb l’al·licient de guanyar grans premis.

Campaments d’hivern i Torronada de l’Agrupament Escolta Torxa

desembre 22nd, 2007

L’Agrupament Escolta Torxa va passar aquest passat pont de la constitució uns magnífics campaments d’hivern al poble de Castellar de n’Hug, a tocar de la serra del Cadí i on neix el riu Llobregat. Durant els tres dies que va durar la sortida hi van haver diverses activitats i més de 80 escoltes i monitors vàrem participar d’aquests campaments.

Durant aquests dies es van fer diverses activitats, com una descoberta del poble, on els nens i nenes van buscar informació del poble tot preguntant als seus habitants. També es van fer dinàmiques i jocs per tots els escoltes.

El segon dia, com a agrupament escolta que som, tot l’agrupament va fer una excursió al pic de la Creueta, a més de dos mil metres d’altitud. Un cop a dalt, hi va haver una guerra de boles de neu mentre gaudíem de les bones vistes que hi havia dels Pirineus nevats. Els més grans de l’agrupament juntament amb alguns monitors, van aprofitar per allargar l’excursió i començar a escalfar motors per les rutes de l’estiu.

Durant els tres dies que va durar, uns personatges molt peculiars que van aparèixer per allà ens van ajudar a conscienciejar-nos sobre la importància d’estalviar aigua i de no malgastar-la. L’últim dia hi va haver la visita a les fonts del Llobregat, que malgrat la sequera dels últims mesos hi brollava molta aigua. Van ser uns campaments molt divertits i ens ho vam passar molt bé entre tots.

El passat dissabte 15 de desembre l’agrupament escolta Torxa també va celebrar la Torronada, com ja es tradicional en aquestes dates. Va ser una vetllada agradable on vam poder conviure escoltes, pares i monitors. Es va realitzar un passi de diapositives de les activitats del primer trimestre, i a continuació es va fer el sopar.

Més de 170 persones amb ganes de passar-ho bé van aprofitar per menjar els primers torrons de la temporada i participar en el sorteig de les nou paneres que havien preparat els pioners i les caravel·les. Al final tothom va quedar content i amb algun que altre regal sota el braç. Ara només resta desitjar un bon Nadal i feliç any nou a tots i recordar que el proper dia 12 de Gener tornarem a iniciar les nostres activitats.

Agrupament Escolta Torxa

Trobada General 2007 a La Conreria (Tiana)

novembre 16th, 2007

Aquest darrer cap de setmana l’agrupament escolta torxa va participar a la trobada general del Centre Marista d’eScoltes (C.M.S.) que es celebra cada dos anys.

La trobada va tenir lloc a la casa de colònies de La Conreria, al municipi de Tiana. En aquesta trobada hi varen participar tots els escoltes dels diferents agrupaments de les escoles Maristes de Catalunya, L’A. E. Montserrat i A.E. Champagnat de Barcelona, el G.E. Champagnat de Badalona, A.E. Arrels de Girona, A.E. Garbí de Lleida, A.E. la soca de Mataró, A.E. Xaloc de Sabadell i finalment, l’A.E. Torxa d’Igualada.

Aquesta trobada va ser molt important i emotiva per tots els agrupaments del conjunt C.M.S., perquè van tenir l’oportunitat de trobar-se vuit-cents escoltes que realitzaren junts activitats durant els dos dies.

Va ser una bona oportunitat per trobar-nos tots, fent així que tots puguem recordar aquests dies d’una manera molt especial, plens d’alegria i amistat i veure que l’escoltisme traspassa totes les fronteres i és viu arreu del territori.

Coincidint amb el centenari de l’escoltisme, es van fer un seguit d’activitats molt lligades amb els valors incitats per Baden Powell, el fundador de l’escoltisme. Dissabte al matí es van fer diferents jocs de coneixença perquè tots els nens i nenes de les diferents ciutats de Catalunya es poguessin conèixer i fer bons amics. A la tarda hi van haver les celebracions i eucaristies i al vespre, després de sopar es va fer una festa i cap a la mitjanit un gran concert a càrrec del grup “els segals” de Capellades que no va acabar fins ben entrada la matinada.

L’endemà al matí es va fer el “macrojoc”, una activitat gegant en que els set-cents escoltes, dividits en cent grups van jugar alhora i al mateix joc, l’objectiu del qual era fomentar la cooperació entre els companys i alhora commemorar els cent anys d’escoltisme mundial.

Finalment i després de dinar, la trobada general es va tancar amb el tradicional “hora dels adéus” i aprofitant el centenari de l’escoltisme es va dibuixar el número cent amb tots els escoltes a la pista de futbol i ens vàrem acomiadar fins d’aquí a dos anys.

Per a l’A.E. Torxa d’Igualada va ser especialment important perquè va estar organitzada íntegrament pels monitors de l’agrupament, ja que cada dos anys l’organitza un agrupament diferent del C.M.S. i aquest any ens va tocar a nosaltres. Ha estat quasi un any de feina i dedicació per part dels monitors i de molts col·laboradors de l’agrupament que han fet que finalment aquesta trobada hagi estat un èxit.

Des d’aquí volem agrair a totes aquelles persones i entitats que ens han ajudat i donar-los les gràcies.

Agrupament Escolta Torxa

Excursió a Collbàs

octubre 10th, 2007

BENVINGUTS AL TORXA!!!

Un nou curs ha començat i les obligacions, després d’unes vacances més o menys llargues, ens han tornat a atrapar. La rutina de la setmana, mica en mica, ens agafa per no deixar-nos respirar fins al desitjat cap de setmana.

Aquest primer dissabte d’octubre, l’agrupament escolta va iniciar el curs amb una excursió al santuari de Collbàs, prop de Carme. Molta de la nostra quitxalla va retrobar-se, o es van estrenar (en el cas del més xics de tots) a la gran festa que trenca la monotonia de les classes i extra escolars setmanals. En total un centenar d’escoltes van emprendre el camí des del cau, situat al carrer del Bruc, passant per Montbui i enmig de boscos i enfilant-se per la serra fins al nostre destí.

Amb la ja tradicional excursió a Collbàs, l’Agrupament Escolta Torxa ha tornat a obrir les seves portes a les ganes de matar l’avorriment i de passar-ho bé, amb una llista inesgotable de jocs, activitats i amistats, conegudes o per conèixer, tan engrescadores com les monitores i monitors que ho fan possible.

Una anada i una tornada sense incidències, ens van permetre disfrutar d’un dissabte diferent, sa i envoltats de natura, i per sobre de tot, divertit; on van gaudir, des dels més xics que s’estrenaven, als més grans, qui tampoc van voler faltar. Ara doncs ens tornarem a retrobar el proper dissabte al cau on cada branca iniciarà les seves activitats i tots els escoltes podrem tornar a divertir-nos junts després del llarg estiu.

Agrupament Escolta Torxa

Agrupament Escolta Torxa, 2017.

Gestionat per cmsCMS i WordPress.

HTML i CSS vàlids. Disseny i programació.